a) Aktiv MuskelAfspænding

For at blive en skønhedsvinder må du først lære dig at slappe af og frigøre din krop for alle spændinger. Det kræver at kroppen er helt løs og afslappet, og at sindet er klart og frit for alle negative tanker, frygt og ængstelse. Den totale afslappelse er en sand gave. En gave, som du nu skal lære at tilegne dig.

Spænding betyder alderdom. Afslapning ungdom – eller på en anden måde: Spænding betyder grimhed, afslapning skønhed. Slap af! Fjern den grimme spænding i dit ansigt, og det vil blive roligt, mere harmonisk og tiltrækkende – uden hensyn til din alder eller ansigtstræk. Afslap dit legeme, og det vil tjene dig endnu bedre uden hensyn til alder og skikkelse.

Dine øjne skal være lukkede under den aktive muskelafspænding, og du skal gøre dig fri af dagligdagens bekymringer. Fri dig fra alle negative tanker, og forestil dig at din krop udstråler en indre skønhed. Selv om du i begyndelsen har svært med at slappe af og lade være med at tænke på andre ting skal du tage det roligt. Du åbner bare øjnene og afslutter skønhedstræningen. Ret sanserne udad igen, og kig dig omkring. Forsøg igen. Hvis det ikke lykkes, holder du bare for den dag.

Du skal trække vejret samtidig som du spænder et muskelområde uden at bevæge andre deler af kroppen, og først ånde ud igen når du løser op for muskelspændingen. Pas på ikke ubevidst at bevæge læber eller tunge, som om du talte, når du gentager kommandoerne for dig selv. Selvsuggestionen skal fremsættes uden modforestillinger i dine tanker. Du skal koncentrere dig og spænde muskelområdet langsomt, fokusere din opmærksomhed på muskelområdet og øge spændingen. Spændingsfasen varer i ca. 5 – 10 sekunder, men løs op tidligere hvis det bliver smertefuldt. Du skal løse op for de spændte muskler pludselig, og lade dem slappe af og hvile indtil følelsen af spænding og træthed forsvinder. Prøv at fornemme det behagelige velvære ved fravær af muskelspændinger og stress, og læg mærke til forskellen på spændte og afslappede muskler.

Muskelspændingerne skal ske med så få kræfter som muligt, men med fuld opmærksomhed og på en fysisk helt afslappet måde. Målet er ikke at få motion, men det stik modsatte. De positive forandringer sker gradvis. Du får lettere ved at falde i søvn og sove igennem. Du vil ikke så ofte lide af hovedpine fra muskelspændinger, og du vil få større modstandskraft over for stress. Alt i alt vil du opleve en større indre ro og ligevægt, hvor du kan programmere nye skønhedsbilleder af dig selv i dit ubevidste sind.

Muskelafspændingen giver ikke blot et psykisk velvære, men medfører også nogle helt konkrete biokemiske forandringer. Under afspændingen øges blodgennemstrømningen i musklerne, hvorved mælkesyren bliver nedbrudt, og koncentrationen af mælkesyre kan være reduceret med mere end en tredjedel. Det betyder faste muskler uden ubehagelig hårdhed. Føl hvorledes dit ansigt efterhånden forandrer sig, hvorledes bliver frisk og varm.

Du kommer i godt humør og på bølgelængde med dig selv når du slapper af og bruger din energi rigtig. Det er ikke så let i begyndelsen, fordi uden tilstrækkelig øvelse er det svært at opfatte fornemmelserne. Efter nogle gangers træning vil du opdage at afspændingen sker hurtigere og hurtigere og dybere og dybere, men hav tålmodighed fordi dyb muskelafspænding er noget der først skal læres.