Dårlige undskyldninger

Grænsen for, hvad du ikke kan gøre for dit udseende, er uendelig. “Lyt dig smukkere” opfordrer dig til at gøre mere ud af dit udseende, men du kan sikkert finde mindst tusinde grunde til, at du ikke skal gøre det alligevel. Dog er det endnu værre, at du ofte benytter dårlige undskyldninger over for dig selv og dine egne ideer til, hvad du kunne gøre anderledes. Din skønhedsadfærd kan blive til en så indgroet vane, at uanset, om det er hensigtsmæssigt eller ej, så gentager du dine forældede skønhedsrutiner dag ud og dag ind. Sig til dig selv at fra nu af skal du fokusere på din skønheds muligheder i stedet for dens begrænsninger, hvor det handler om dårlige undskyldninger mod forandringer.

Det findes kvinder, der er smukke, og kvinder der kritiserer. De første kan leve uden de sidste, men de sidste kan ikke leve uden de første. Jeg siger ikke at du ikke skal have en kritisk holdning, men der er forskel på, om dine kommentarer til andre kvinders smag er nedbrydende eller opbyggende. Ros de smukke kvinder så de kan stå imod nedsættende bemærkninger, som smukke kvinder oplever alene fordi de er smukke. Skift den negative “Jantelov” ud med den positive “Skønhedslov”. Brug din dyrebare tid til at fokusere på det du kan lide ved din skønhed, og ikke på det du ikke kan lide. Det får du et bedre liv af.

Giv ikke andre eller udefra kommende forhold skylden for at du ikke gør noget for dig skønhed, for du kæmper selv for at bevare status quo. Ret skytset mod dig selv i stedet for. Søg efter forklaringer og ikke undskyldninger. En sandsynlig årsag til at du er utilfreds med dig selv er f.eks. udsagn som: Jeg har ikke karakterstyrke til at holde op med at æde. Jeg er en doven hund om morgen, derfor har jeg ikke gjort mig i stand og pyntet mig. En undskyldning er noget, du benytter for at undgå forandringer eller for at retfærdiggøre dit udseende som f.eks.: Jo du, jeg burde holde op med at æde, men du ved, med det stressede job jeg har osv. Ja, undskyld jeg ikke er gjort i stand, men du ved vækkeuret er i stykker, og jeg kom ikke op i ret tid. Du risikerer kun at snyde dig selv når du kommer med undskyldninger i stedet for forklaringer. Det bliver desværre hurtigt en vane, et mønster, som hindrer dig i at forbedre din skønhedsadfærd.

Du ved, hvad du har, du ved ikke, hvad du får. Derfor bliver enhver påvirkning udefra og indefra regnet som en trussel. Alt, hvad der siges, alt hvad der sker omkring dig, kan vendes og drejes, præcis som det passer din manipulative hjerne. Undskyldningerne er selvskabte og foregår i din hjerne. Der er intet andet menneske her på jorden, som har adgang til din hjerne, dine tanker. Kun du selv bestemmer, om du vil tænke positivt, konstruktivt, destruktivt eller negativt. Husk du skal se på hvilke muligheder dit udseende har. Men jo større dit behov for tryghed – uforanderlighed – er, des flere og stærkere undskyldninger benytter du. Hvem siger, at fordi du ikke er skabt helt perfekt, at du ikke skulle kunne være smuk? Gå efter succes – skab succes. Betragt ikke fiaskoen – da brokker du dig bare.
At turde er at miste fodfæstet for et øjeblik. Ikke at turde er at miste sig selv. Den, som tror, han ikke kan, får ret.

Hvad gør du med din dagligdag? Hvad gør du, når skal til fest? Keder du dig, eller morer du dig? Hvor surt har du egentlig valgt at gøre tilværelsen for dig selv – og andre?

Gode undskyldninger mod fornyelse.
1. Det ser flot ud på modellen, men hvad med mig?
2. Sådan har jeg altid gjort, hvorfor skal det laves om?
3. Jeg må tage hensyn til, de jeg arbejder sammen med.
4. Lad mig nu komme tilbage til virkeligheden.
5. man skal ikke lære en gammel hund nye kunster.
6. Jeg bliver til grin over for de andre.
7. Er der penge til sådant noget?
8. I vor familie har vi altid været runde.
9. På det jævne, på det jævne.
10. Er det ikke lidt luksus sådan bare at bruge penge på sin skønhed.
11. Mentaltræning, visualisering, ja, det er de mest utrolige ting, man bliver præsenteret for nu om dage.
12. Jeg må hellere lade være.
13. Næh, du, jeg skal ikke være til grin.
14. Guuuud, nej, det er da for fjollet.
15. der er så mange, der kikker ondt på mig.
16. Jeg er jo ikke lige en type, der …
17. Ha, det ku’ se godt ud.
18. Hvis du lader andre bestemme over dit udseende, giver du dem en magt over dig, som de ikke fortjener eller er berettiget til.
19. Hvis du taler dårligt om andre kvinders udseende, vil du automatisk også tro, at de taler nedsættende om dit udseende.
20. Prisen for at være smuk er, at alle andre vil kopiere dig eller prøve at gøre dig “normal”.
21. At have brug for andres billigelse er det samme som at sige: jeres syn på mig er vigtigere end min mening om mig selv.
22. Nå, er det nu det, der er IN?
23. Jeg har ikke tid.
24. Skal jeg virkelig skrive alt det op, jeg spiser? Det vil tage alt for lang tid, og så hjælper det jo slet ikke. Tværtimod.