Grundlaget for din indre skønhed

Jeg anser det ikke som noget minus at være hyper-feminin i en lækker “indpakning”. For bag det lækre, velplejede ydre kan der befinde sig en benhård feminist som står på sine krav – og dermed vinder frem til sidst. Mange mænd anser selvstændige kvinder som en trussel, derfor må du slås som en løve for at bevare din vidunderlige kvindelighed, dog uden at opgive kampen om ligestilling. Du har sikkert også opdaget at din omverden er fuld af “vellykkede” mænd – med masser af selvtillid, uden grund!

Din indre skønhed bliver til på baggrund af dine vaner og det du oplever i dit miljø. Mønstre skabes i dit sind alt efter, hvad der bliver sagt til dig om dit udseende, og hvad du ser, føler og oplever gennem dine sanser. Når disse mønstre gentages tilstrækkelig mange gange, bliver de til en skønhedsadfærd, der følger dig resten af livet, hvad enten den er positiv eller negativ.

Hvis du har flest negative og destruktive mønstre, bliver din skønhed præget af disse mønstre og næppe særlig vellykket. Men hvis du har flest positive mønstre, bliver din skønhed spændende og udviklende. De der har flest negative mønstre, bruger mere tid på at forklare, hvorfor de ikke gør noget ud af deres skønhed, end på at pleje deres udseende. De bruger mere tid på at finde undskyldninger for, hvorfor de ikke kan gøre noget, end på at gøre noget for sin skønhed eller lære noget nyt om sit udseende. En sådan tankegang låser din skønhedsudvikling fast.

Vi oplever alle hvor stærke de negative kræfter er i os, og hvor vanskelig de er at blive af med. Men du må holde op med at sige til dig selv, at du ikke kan, ikke tør, ikke magter og så videre. Vi ved alle, hvor nemt det er at tage en fornuftig beslutning, men vi ved også hvor svær den er at gennemføre. Du må forstå, at det er forskel på ikke at kunne og det at ikke kunne lære. Beauty nap åbner en mulighed herfor – du lærer at styre dine ubevidste mekanismer. Sind, krop og følelser er et enhedssystem – påvirker du én af delen, påvirker du også de andre.

Jeg har truffet mange som f.eks. ikke bruger ret meget makeup eller som er lidt for tykke. Men jeg har aldrig truffet en pige, som ikke kan lære at lægge en flot makeup eller forme sin figur. Hvorfor tror nogen, at de ikke kan? Årsagen er negative tankebilleder om sminkning og slankning, eller andres dumsmarte bemærkninger. Du skal lære først som sidst at det kun er dig og ingen andre, der bestemmer, over din skønhed.

Det at ændre sine indgroede skønhedsrutiner og tillægge sig nye vaner omkring skønhedspleje, figurkontrol, beklædning, makeup og hår er som at lære et nyt sprog. Når du ser grammatikken virker det næsten uoverskueligt at du nogen sinde vil kunne sige blot en sammenhængende sætning på det nye sprog. Dog er det sådan at træning og øvelse gør dig både bedre og mere sikker i udtale og skrift, efterhånden bliver du så perfekt til at håndtere det nye sprog at det overhovedet ikke volder dig problemer. Det er på samme måde med skønhed, den kræver træning og øvelse.

Nu vil jeg bede dig om at tage en stor beslutning! Bestem dig for, at dagen i dag skal være den første dag i resten af dit liv. Bestem dig for, at dagen i går var den sidste dag, da du sagde til dig selv, at du ikke kunne det og det. Bestem dig for, at dagen i går var den sidste dag, da du lod jalousi eller misundelse præge dine handlinger, således at du skader dig selv eller andre, som du i virkeligheden sætter stor pris på. Bestem dig for, at du i dag og hver eneste dag fremover bevidst vil lede efter det gode og positive i dig selv og andre. Det negative kan du ændre, hvis du vil.