Lær at elske dig selv

Utrolig mange er utilfredse med sig selv, fordi de ikke er klar over at indre skønhed er væsentlig for at være lykkelig. Uden indre skønhed vil du aldrig kunne tabe dig, forlade et dårligt parforhold eller bede om lønforhøjelse. Det er svært at føle respekt for sig selv med hæmninger, overvægt, pres, lænker og dårlig løn. Er du holdt op med at tro at du er enestående? Hvem besidder din kombination af fysiske egenskaber, skønhed, personlighed og kundskaber? Det er det kun dig der gør. Uden at du er bevidst om det, og det er lige meget om du er tilfreds eller utilfreds med dig selv, vil det påvirke dit livssyn, dit forhold til andre mennesker og de mål du sætter dig i livet.

Det er alt for nemt at skyde skylden på ting du tror du ikke kan kontrollere. Dit parforhold gik i stykker: “Han var en idiot”. Du keder dig og er frustreret på arbejde, og du får ikke den fortjente forfremmelse: “Chefen er et nul”. Tænker du sådan ender du med at straffe dig selv, og afstå fra livets glæder. Det er ganske naturligt at være bebrejdende, men lad vær med at finde tilfredsstillelse i at give alle andre skylden for dig selv. Vær selvkritisk. Hvor fører den negative tankegang dig hen?

Jeg tror at når du har høje tanker om dig selv vil andre have samme opfattelse som dig. Gør noget ved dig selv og du er på vej mod succes. Min mening er at indre skønhed er det samme som tilfredshed, og at det sammen med en velplejet udseende forbedrer din livslyst. Indse at det er sundt at være selvglad, og have en positiv indstilling til sig selv. Det er ikke noget alle er fortrolig med, fordi vi ikke er opdraget til at elske os selv. De fleste hæfter sig i ting andre tilsyneladende gør bedre, og fokuserer på de ting ved sig de ikke kan lide. Det er meget bedre at godtage at du gør tingene anderledes og på din måde, og at du har dit eget liv. Du er enestående, ingen er som dig!

Når du selv accepter og godtager dine små fejl vil andre i din omgangskreds også gøre det. Tænk dig om, og du vil sikkert kunne huske en situation hvor du følte dig godt tilpas, og jeg er sikker på at det er en episode hvor andre optrådte positivt overfor dig. Men ofte er en lille overvægt og et dårligt indre skønhedsbillede skyld i selvbebrejdelser som: “De kan ikke lide mig. Jeg er grim og kedelig. Der er noget galt med mig”. Godtag dig selv som du er, og med den skønhed du har. Hvis du har frådset i mad og forsømt din motion er du sikkert meget selvdømmende, men du må acceptere at skønheden ikke starter og slutter med din vægt. Hvad kan du lide ved dig selv? Du kan sikkert uden min overtalelse finde noget du kan lide, selv om det betyder at du starter med en lille fingernegl og arbejder dig opad. Når du elsker dig selv er det meget nemmere at blive smukkere, fordi du for dit indre ser det ideelle billede af dig selv, og det styrker din viljekraft. Vær glad for dine positive sider, og overbevis dig selv om at et fejlskridt eller to ikke er verdens ende. Døm ikke dig selv for hårdt, og du får mere ud af livet. Prøv dog, og se hvad der sker.