d) Selvskabt SkønhedsTilskud

Sunde lunger og dyb vejrtrækning aflaster og forlænger hjertets og din egen levetid. En optimal vejrtrækning gør at antal åndedrag falder til det halve, og det er fremmende for resultatet hvad enten du lytter til Beauty nap, udfører figurformende gymnastikøvelser eller laver anden motion. Hastigheden af åndedrættet, som indikerer graden af anspændthed, er let at konstatere og mulig at rette på med det samme. Dybe åndedrætsøvelser nedsætter dit stressniveau, blodtryk og følelsen af muskelspændinger. Organerne i overkroppen styrkes, energien balanceres og fremmer derved en problemfri funktion af disse organer. Med et roligt åndedræt er det ikke muligt at opretholde et højt spændingsniveau.

Lungernes primære funktion er at sikre og regulere tilførselen af den livsvigtige ilt, der skal strømme rundt med blodet i din krop som en vital kraft, og fjerne kultveilten. Ved denne proces renses blodet for giftstoffer, kroppens celler repareres og får ny energi, og sætter forbrændingen i gang. For et størst muligt udbytte af denne livskraft, må du drage omsorg for at udnytte åndedrættet optimalt, således at hjertets arbejde lettes, og fordi et overfladisk åndedræt kan medføre ubehag og angst. Når du trækker vejret helt igennem masseres dine indre organer, og det smidiggør dem på en sund og naturlig måde. Hvis du vil leve et langt og sundt liv, er det nødvendig at have et stærkt indre system, herunder mavemuskler, indre organer, luger og kredsløb.
Du undgår mave- og tarmbesvær, venepumpen effektiviseres, og energiforsyningen og affaldstransporten gennem blodkredsløbet bliver det mest mulige. Der menes også at være en sammenhæng mellem dårlig vejrtrækning og åreknuder.

Træk altid vejret ind og ud gennem næsen, dermed tempereres og renses luften af slimhinder og hår inden den kommer ned i lungerne. Mellemgulvet skal udvide sig og trække luften helt ned i lungerne ved indånding. Ryggen skal være lige for ikke at hæmme åndedrættet, og mellemgulvet skal trække sig sammen for at tømme lungerne helt for luft ved udånding. Stop øvelsen nogle dage hvis du skulle få udslet, det kan skyldes at det optimale åndedræt får en del giftstoffer til at løses hurtigere i organismen end renseorganerne kan nå at filtrere dem fra. Gør det til en vane at kontrollere dit åndedræt nogle gange i løbet af dagen, og tænk på at du kan øge minutvolumen med en fjerdedel med dyb vejrtrækning. Hvis du udfører øvelsen regelmæssig vil du løbende få brudt og mindsket den stressophobning, der uundgåeligt finder sted. Dermed kan du klare mere. Dit velbefindende øger, og du får større overskud til din skønhed.