c) Selvskabt SkønhedsVarme

Kvinder går gennemgående med mellem en tiendedel og halvdelen af de klæder mænd har på. Det er derfor tynde silkestrømper ikke blot afslører velskabte pigeben, men også har frembragt deres linier. Det er ikke alene usundt at fryse, det medfører også et tykkere hudvæv. Den stærke afkøling af huden bevirker at blodomløbet nedsættes ganske betydeligt. Det er derfor en dårlig idé at gå rundt at være stiv og kold for så får fedtet nemlig lov til at blive siddende, og der aflejres mere og mere kropsfedt til isolation og beskyttelse.

Varmeøvelsen skal lære dig ved viljens magt at regulere blodtilførselen til bestemte dele af kroppen, så systemet af blodkar afspændes og fungerer optimalt. Du skal undgå store psykiske påvirkninger foran denne øvelse som foran alle de andre, for ikke at stramme dine muskler og hindre blodomløbet. Du har sikkert lagt mærke til at sindsbevægelser kan få dig til at rødme eller blegne, det er fordi dit nervesystem påvirker blodkarrene. Kolde hænder og fødder kan komme af at du spænder for meget. 2 ugers aktiv muskelafspænding, tyngde og varme er ofte tilstrækkelig til at afhjælpe irritationsmomentet.

Målet med varmeøvelsen er en udvidelse af blodkarrene så hele kredsløbet foregår naturligt og afslappet. Ofte fornemmes oplevelsen af varme efter færre øvelser end ved tyngde, fordi der er en naturlig overgang mellem de to tilstande, men det kan gå fra et par måneder før du mærker varmefornemmelsen. Når nerverne er bragt i ro har du det behagelig, du føler dig sund og i balance, og afspændt når dit nervesystem hviler. Allerede efter tyngde- og varmeøvelsen falder stofskiftet og iltoptagelsen. Når kropstemperaturen stiger medfører det en forøgelse i produktionen af kollagen til hudcellerne, det gør din hud smukkere. Huden får en bedre og jævnere farve, og den bliver mindre rynket.