f) Selvskabt SkønhedsVelbehag

Maven er centrum for mange af dine følelser, og derfra strømmer seksuel energi og kraft ned i underkroppen, samt kærlighed og selvhævdelse til øvre del af kroppen. Ud fra øvre del af mellemgulvet udstråler en meget vigtig samling af nervetråde. Følelsesmæssige blokeringer og uudtrykte følelser i mellemgulvet er med til at forme din indre skønhed på en negativ måde ved at reducere lyst og glæde. En fast og muskuløs bughule behøver ikke at være udtryk for fysisk træning, men kan også tyde på tilbageholdte følelser som vrede, had, misundelse, jalousi, nærighed og egoisme. De spændte mavemuskler trækker resten af musklerne omkring rygraden med sig og tvinger disse til også at spændes.

Balance er et kodeord for al trivsel, der omhandler følelser, og mellemgulvets sundhed og vitalitet er af afgørende vigtighed for den fulde funktionsdygtighed af de indre organer. Balance eller ubalance viser sig gennem evnen til at vise følelser. Det er ikke lungerne som sørger for ind- og udånding som mange tror, men mellemgulvet som sørger for processen. I umiddelbar nærhed af mellemgulvet foregår fordøjelsen, og næringsstofferne optages i blodet. Her produceres kemiske stoffer, affaldsstoffer frasorteres og meget mere. Fedme og vellevned sætter sig her når spise- og drikkeinstinktet er ude af funktion. Seksualiteten siges at øge med et afspændt mellemgulv. Pladser en hånd på mellemgulvet og tænk tyngde og varme hvis det går langsomt med fornemmelsen af velbehag.

Du skal ikke være bange for at vise dine følelser. Du har ikke altid ret. Du skal ikke spare din vrede sammen eller vende den mod dig selv, fordi du ikke tør siger fra. Husk at 4/5 af alle sygdommene er af psykosomatisk påvirkning eller oprindelse, det være sig mavesår, katar m.m. Vi kender alle til hvordan rejse- og eksamensfeber indvirker på blære, tarme og mave. Øvelsen skal give en følelse af en afspændende varme der stråler ud fra solar plexus, et punkt mellem navlen og det nederste ribben. Når blodet strømmer til området føler du en lethed som at være født på ny. Du er ikke længere overgivet til følelserne og omgivelsernes nåde og barmhjertighed. Dine indre organer og muskler er blevet afspændt, reguleret og beroliget, eventuelt aktiveret.