2) SKØNHEDSBEVIDSTHED

Denne øvelse træner samspillet mellem din skønhed og dit sind. Skønhedsbevidsthed er vigtig, fordi det er det første trin på vej mod at visualisere en forbedret indre skønhed. Det er kvaliteten af samspil, bearbejdelse eller fortrængning, der bestemmer om du bliver en skønhedsvinder. Din mentale aktivitet er ikke blot en observerende medspiller i skønhedskampen, men den er hovedrolleindehaveren. Den rette skønhedsbevidsthed er ikke noget medfødt, men noget tillært. Skønhed er ikke noget, der er forbeholdt de få og heldige. Du kan også tilegne dig den mentale kontrol, som gør det muligt for dig at udnytte dit skønhedspotentiale fuldt ud, og yde dit bedste.

Formålet med skønhedsbevidstheden er for det første at hjælpe dig til at blive mere opmærksom på, hvad du skal gøre for at udtrykke din skønhed bedst muligt, hvad du skal fastholde, og hvad du skal forandre. For det andet vil øvelsen give dig indsigt i forholdet mellem krop og sind ved at sætte vaner og oplevelser i en ny sammenhæng, og for det tredje at du skal kunne genkende din skønhed. Du skal rette opmærksomheden mod alle dele af din krop, og i dine tanker skal du forestille dig, prøve, bibeholde og forandre din skønhed på alle tænkelig og utænkelige måder. En af de bedste måder at forøge din skønhedsbevidsthed er at udføre gamle vaner på en ny måde. Vær kritisk og ærlig når du analyserer én del af din skønhed af gangen. Du skal sanse, tænke, føle og handle. Det kan være lidt ubehageligt i første omgang, men “No pain, no gain.”

Når du er blevet skønhedsbevidst vælger du tøj, frisure, makeup m.m. ud fra det der er moderne, og bedst svarer til en påtænkt rolle, et bestemt image eller et særligt forbillede. Klæder skaber folk, og dermed også din skønhed. Du føler glæden ved æstetisk elegance, og dermed vil du bevidst udvælge, og afstemme dit tøj i farve, form og mønster efter din figur. Du husker det udsøgte særlige, som du drister dig til af ren og skær lyst og glæde, prikken over i’et, det individuelle, den personligt udformede originale tøjsammensætning. Du bruger hatte som blikfang, understreger benenes form og måden at gå på med forskellige sko, og styrker din selvopfattelse med tasker. Det ultimative pift udspringer af glæden ved skønhed, fordi du gerne “vover pelsen” med din egen tøjstil.

Et flot udseende virker måske overvældende og meget tidkrævende. Tag derfor et område ad gangen, og begynd med det du synes er det vigtigste for dig. Vær ikke bange for at eksperimentere med f.eks. tøj, frisurer, farver, kosmetik, og foretag ændringer efterhånden som du selv opdager nye muligheder i dit udseende. I løbet af kort tid vil skønhedspleje være en naturlig og uundværlig del af din daglige tilværelse.