1) SKØNHEDSMANIPULATION

Ligesom kroppen har brug for fysisk aktivitet, har den brug for afslapning. Ved for stor belastning reagerer din krop med ømme muskelspændinger, hovedpine, maveproblemer, allergi, træthed, nedsat koncentration og tolerance, aggression, nervøsitet eller usunde spise-, drikke- og rygevaner. Alt sammen ødelæggende for din skønhed. Fysisk, følelsesmæssig og mental afspænding er indbyrdes tæt forbundet. Smil, latter og behagelig musik letter mentale spændinger, langsom og dyb indånding tager trykket af angst og vrede, og når du lader tankerne løbe frit vil du få den overskydende spænding ud af kroppen. Meget tyder på, at jo bedre evnen til at bevare håbet og et positivt livssyn er, jo større er sandsynligheden for skønhed. Grundlaget for den selvskabte skønhedsmanipulation, og som skal få dig til at udnytte dine psykiske og fysiske skønhedsressourcer optimalt er dine tanker.

Under den selvskabte del af skønhedsmanipulationen er det ikke nødvendigt at ligge ned. Du kan udføre hele eller dele af skønhedstræningen hvor og når det passer dig f.eks.: foran fjernsynet, i bussen eller på kontoret. Beauty nap åbner dit sind for de enestående muligheder du har for at udvikle din skønhed. Lad den rydde op i din indre skønheds gemmer for at få større selvtillid, og for at lære dig selv bedre at kende. Du når til bunds i dig selv og kan bygge dig selv op igen som en skønhedsvinder, der tør tage ansvar for sin skønhed.

Indarbejd gode vaner hvor du regelmæssig giver din krop mulighed for dyb afspænding. Når du skønhedstræner mindsker du såvel psykiske som fysiske spændinger, symptomerne på stress. Det kan være dit åndedræt, som er hurtigere end normalt, eller dine muskler, som er mere anspændte end normalt. Mærk fornemmelsen af velvære, indre fred og ro når du er afspændt. Føl livets varme og styrken af dit skønhedspotentiale, mens du får suppleret din skønhedsenergi. Efterhånden får du et bedre helbred, en højere livskvalitet og et større overskud. Du får mere styr på tingene, sparer tid og kræfter, undgår forjagethed og deraf dårligt humør. Du får større modstandskraft over for hverdagens krav og belastninger, og du får mere tid og lyst til at være smuk og nyde livets mange glæder.

Du skal vende din opmærksomhed indad, og isolere dig fra den ydre verden. Giv dig hen i den drømmeagtige oplevelse, og forbliv ubevægelig. Din vilje skal være til stede, men ikke i brug. Du har da nået frem til grænsen mellem dit bevidste og ubevidste sind, og i denne tilstand skal skønhedsbevidstheden påvirke underbevidstheden. Denne vitaliserende hviletilstand modvirker stress og fjerner spændinger. Den selvskabte skønhedsmanipulation forbedrer muskel- og kredsløbssystemet, får blodtrykket til at falde og reducerer iltforbruget, koncentrationen af mælkesyre i blodet og produktionen af kultveilte. Det giver legemlig ro, gør kroppen mere modstandsdygtig, og du slapper af fra alle de daglige problemer.

Tving aldrig dig selv til at lytte tilBeauty nap! Skønhed er ikke noget, du kan tvinge dig selv til. Så sker der bare det at du bliver mere og mere forkrampet. Husk at din opmærksomhed skal centreres om ét kropsområde af gangen. Alle kropsområder gennemgås på denne måde indtil du føler dig tung, varm og afspændt, hvorefter du er klar til at visualisere dig selv som smuk. Bestem dig for at du skal blive en skønhedsvinder, og at du har tålmodighed og udholdenhed til at fortsætte med at skønhedstræne hver dag. Du mærker hvor dejligt det føles når dit indre selvbillede viser dig at du er en skønhed – og når du ser for dit indre hvordan dine skønhedsdrømme går i opfyldelse.

Du må ikke opfatte de selvskabte skønhedsøvelser som noget krav, noget du vil, men nærmere som en henstilling, noget du kunne tænke dig. Du skal forsøge at forestille dig det du stadigt gentager stille for dig selv så levende som muligt, til du glider ind i en tilstand af selvhypnose. Du fornemmer mere og mere i din krop det du gentager og forstiller dig i din fantasi. Du bliver rolig, harmonisk og mere selvsikker. Du synes livet er dejligt, og at din skønhed er det du selv gør den til, fordi du bærer evnen til at forbedre din indre skønhed i dig selv.

Jo længere tid der går før du foretager dig noget desto større sandsynlighed er der for at din skønhed ikke mere yder dig fuld retfærdighed. Det er ingen god idé at trøstespise, kæderyge eller drikke kaffe og alkohol for at klare pressede situationer på kort sigt. Det er meget bedre at motionere, tage et varmt bad, pleje dig selv eller lytte til Beauty nap i stedet for. Det vil give dig ny energi, men også henlede din opmærksomhed på de mange skjulte skønhedsressourcer, der gemmer sig i dit indre. Du bliver bragt i kontakt med din skønhed og en helt ny verden vil åbne sig for dig. Målet er at du helt automatisk uden brug af Beauty nap skal kunne opnå fysisk og psykisk afslapning i løbet af få sekunder ved at bare sige til dig selv: “Jeg er helt rolig, tung og varm. Åndedrættet er roligt, hjertet slår roligt, mellemgulvet afspændt og panden er kølig”.